Link-uri utile  

   

TELEFON Falesti

   

guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

logo casmed

   

logo advocacy

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

Serviciul social "Casa comunitară"

Serviciul social „Casa Comunitară”1111a

     Serviciu specializat, instituit prin Decizia Consiliului raional Fălești și prestat de către DASPFC Fălești în parteneriat cu A.O.Keystone Moldova. Serviciul și-a început activitatea la 13.12.2013.

     În cadrul servicului sunt plasați șase tineri (băieți) cu dezabilități intelectuale, dezinstituționalizați din Casa internat pentru copii cu dificiențe mintale din Orhei.

     Serviciul dispune de 7 specialiști în următoarea componență:

- manager- 1;

- lucrător social- 4;

- bucătar- 1;

- lucrător medical- 1.

 2222a  Serviciul social ”Casa comunitară” are ca scop îngrijirea permanentă, dezvoltarea aptitudinilor de autoservire şi socializare a beneficiarilor, în vederea asigurării acestora a unui mod de viaţă pe cât este posibil apropiat de cel obişnuit comunităţii, pentru a facilita creşterea capacităţii lor de a se integra (reintegra) în familie şi societate.

     Monitorizarea beneficiarilor se efectuează în continuu de către reprezentanţii Keystone Human Service Internaţional Moldova Association împreună cu specialiştii Direcţiei. Sunt organizate și desfășurate diferite activităţi și ședințe de lucru cu personalul angajat.

De asemenea, angajații serviciului participă la instruiri cu schimb de experiență.

1 tânăr din serviciu este membru al grupului de autoreprezentanți Fălești. Sunt organizate pentru beneficiari excursii în oraș, vizite în serviciu a reprezentanților APL.

Rezultate

- Reintegrarea unui beneficiar în familie;

- Plasarea unui nou beneficiar în serviciu;

- Menținerea unei stări psiho-emoționale stabile și satisfăcătoare a beneficiarilor;3333a

- Au avut loc vizite ale rudelor și prietenilor beneficiarilor;

- Pe parcursul anului de serviciile „Casă comunitară” au beneficiat 6 persoane;

- S-au reparat încăperea auxiliară din serviciu și amenajarea cu mobilă, reconstrucția gardului, cu implicarea directă a tinerilor din serviciu;

- Au fost realizate intervenții medicale cu lazer pentru ameliorarea sănătății unui beneficiar;

- Ansamblarea unui foișor de odihnă;

- În perioada de vară beneficiarii Casei comunitare ies în natură în apropierea Lacului Consomolist din localitate.

Activități și evenimente

       Locatarii Casei comunitare beneficiază de servicii de îngrijire specializată din partea unei echipe de suport, care îi ajută să obţină cât mai multă independenţă şi să-şi dezvolte propriul potenţial. Serviciile acordate sunt prestate în funcţie de nevoile individuale ale fiecărei persoane şi se axează pe acordarea îngrijirii calitative şi învăţarea abilităţilor elementare pentru viaţă precum: abilitatea de a mânca fără suport, abilitatea de a se îngriji de igiena proprie, de a se îmbrăca, etc. De când locuiesc în casă, băieții au reușit să stabilească relații bune cu vecinii, le place să iasă la plimbare și se implică în toate activitățile din gospodărie – muncesc în grădină și în casă și chiar dau o mână de 4444aajutor la construcții. Pentru viitor, planifică să aibă o fermă de păsări și acum participă la construcția încăperii în care vor ține păsările.

     Toate lucrările și evenimentele au fost realizate cu implicarea beneficiarilor din serviciu și a personalului. La moment beneficiarii serviciului din cadrul Casei comunitare și-au dezvoltat niște abilități de autoservire mai înalte decât cele inițiale. Ei duc un mod de viață mai apropiat de cel obișnuit comunității. În prezent se duc convorbiri cu părinții pentru ai reintegra în familia biologică.

      

"Doar a-ți fi milă nu este de ajuns"

   La 10 mai, asistentul social comunitar din s.Catranîc, Dna Natalia Puga în parteneriat cu Părintele Nicolae de la biserica din aceeași localitate au organizat o acțiune de caritate pentru beneficiarii Serviciului Social „Casă Comunitară” .

   Tinerii i-au întîmpinat pe oaspeți cu emoții și cu zîmbetul pe buze.
   Organizatorii nu au venit cu mîna goală, au adus daruri, au făcut pomene și i-au mîngîiat pe beneficiari cu vorbe de duh frumoase. Au fost donate pască, cozonaci, ouă roșii, dulciuri , biscuiți, suc, făină, ulei și ștergare.

O faptă demnă de toată lauda şi admiraţia, cînd dăruiești puțin primești înzecit.

SAM_1898
SAM_1899
SAM_1901
SAM_1903
1/4 
start stop bwd fwd

 

 

Astfel de colete cu produse alimentare fost repartizate și la 15 familii defavorizate din localitate.

O faptă demnă de toată lauda şi admiraţia, cînd dăruiești puțin primești înzecit.

SAM_1884
SAM_1886
SAM_1887
SAM_1888
SAM_1891
SAM_1892
SAM_1893
1/7 
start stop bwd fwd