guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

IMG 5529 Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DGASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DGASPFC Fălești

   

ȘEDINȚA DE INFORMARE ONLINE

192540906 1237560426698920 303198459068996400 n
În cadrul DGASPFC Fălești a fost organizată ședința de informare online Cu privire la Ghidul privind activitățile de comunicare. Scopul ședinței a constat familiarizarea grupului țintă format din 13 participanți despre Comunicarea organizațională, rolul comunicării organizaționale, cum monitorizăm și evaluăm comunicatele postate. Raport de postare pe facebook.
În urma activității pedagogul social – responsabil pe relații cu publicul a venit cu propunerea ca participanții să solicite și alte ședințe de informare și practice după interese.

 

Ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

 192126103 470739714033094 3462041829056957158 n 1La data de 26 mai curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.
Președintele comisiei Domnul Veaceslav TAMBUR în colaborare cu membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 8 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.
În cadrul ședinței au fost discutat 2 cazuricu privire la încetarea plasamentului de tip rezidenţial.
S-au cercetat 1 caz cu privire la prelungirea plasamentului în instituție rezidențială și 2 cazuri cu prelungirea plasamentului în serviciul APP.
Totodată, a fost discutat un 3 cazuri la încetarea plasamentului în serviciul APP.
Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

Ședința Comisiei  raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

  IMG 9649Astăzi, 28 mai curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

 Președintele comisiei Domnul Veaceslav TAMBUR  în colaborare cu membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 17 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.
 În cadrul ședinței s-au distribuit  66 000 mii lei pentru 11 familii cu 19 copii pentru procurare produselor alimentare, igienice și vestimentație.

  IMG 9659S-a cercetat 2 cazuri a fost cu prelungirea plasamentului în instituție rezidențială și 1 cazuri cu privire la instituirea tutelei cu plata indemnizaţiei, Au fost examinat un caz de sistarea serviciului Asistență Parentală Profesionistă și 2 cazuri dezinstituționalizarea din cadrul Centrelor de Asistență Socială.
   Audiind opinia părților interesate și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

 

Activitate de raportare 2019

IMG 9425La data de 24 februarie 2020 Secția Protecție a Familiei și Copilului a prezentat raportul activității pentru anul 2019 a serviciilor sociale pentru familii și copii. În cadrul ședinței a fost analizată activitatea următoarelor servicii sociale:

Serviciul de prevenire și monitorizare a EMD

Sesviciile sociale de tip familial: Asistența Parentală Profesionistă, Tutelă/curatelă, adopție

Serviciul social Sprijin familial pentru familii cu copii

Serviciul social post-instituțional

Serviciul juridic

Serviciul psihopedagogic

Rapoartele de activitate pentru anul 2019 au fost prezentate și de:

Centrul Multifuncțional de Asistență Socială ,,Nufărul Alb”

Centrul de Asistență Specializată pentru familii cu copii cu necesități emoționale speciale ,,ProSperare”

Centrul de Asistență Specializată și Formare Continuă ,,Casa Speranței”

În urma analizei rapoartelor anuale au fost date recomandări pentru îmbunătățirea calității serviciilor specializate pentru copii.

Masă rotundă cu privire la Ziua Internațională a Romilor

33La data de 16.04.2019, copii clasei a-IV-a din L.T. „Ion Creangă” or.Fălești au participat la activitate dedicată Zilei Internaționale a Romilor cu tema „Cunoaște-mă înainte să mă judeci”. Specialiștii din cadrul SPFC au transmis copiilor un mesaj foarte important „indiferent de vestimentație, rasă și gen trebuie să vedem bunătatea în copil”. Scopul activității a fost de a confrunta diferite situații discriminatorii pentru copiii de etnie romă din Moldova. 

„Cunoaște-mă înainte să mă judeci”

Training-ul cu tematica “Tendințe în sănătate și nutriție”     

   La data de 30 octombrie curent, în incinta Centrului de formare continuă „Casa Speranței” a fost desfășurat Training-ul cu tematica “Tendințe în sănătate și nutriție” organizat de către Centrul raional pentru Protecția Copilului și Familiei Fălești în colaborare cu Fundația Bitonic mun. Chișinău (Centru Educațional de Sănătate și Nutriție pentru Copii și Adolescenți).

    Trainingul a fost organizat în contextul educației pe tema nutriției și sănătății, cu participarea și implicarea tinerilor, copiilor și specialiștilor care sunt responsabili de alimentația corectă a copiilor.

   În cadrul evenimentului s-a discutat despre alimentația corectă, importanța caserolei și dauna gustărilor nesănătoase, cum să preparăm un desert sănătos și cum să ne alimentăm pentru a menține energia în organism. Iar în partea a doua a fost organizată activitatea practică, unde participanții au învățat cum să pregătească canape-uri sănătoase și în același timp gustoaseGalerie foto.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești