guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

IMG 5529 Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DGASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DGASPFC Fălești

   

Cursuri de instruire online

  204676888 233665944976494 5843734685204258082 nCentrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale organizează cursuri de instruire online „Asigurarea unei cooperări intersectoriale eficiente pentru o mai bună soluționare a cazurilor de violență în familie”

 Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „ Apropierea Moldovei de ratificarea Convenției de la Istanbul” implementat de CDF cu suportul UN Women Moldova și susținerea financiară a Suediei.

 Cursul de instruire are drept scop creșterea cunoștințelor și competențelor specialiștilor din cadrul instituțiilor abilitate cu funcții de prevenire și de combatere a violenței în familie în vederea eficientizării cooperării intersectoriale pentru o mai bună soluționare a cazurilor de violență în familie.

Ședința Comisiei  raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

 

    1444La data de 23 iunie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

    Președintele comisiei Domnul Veaceslav TAMBUR în colaborare cu membrii comisiei s-au întrunit în ședință, având ca scop examinarea a 7 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.

   În cadrul ședinței au fost discutat 4 cazuri cu privire la încetarea plasamentului în serviciul APP.

   S-au cercetat 1 caz cu privire la încetarea plasamentului de tip rezidențial și 1 caz cu privire la aprobarea serviciului APP.

   Totodată, a fost discutat un 1 caz la prelungirea plasamentului în instituție rezidențială.

   Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

🥳🎈 Copilăria este inimă tuturor vârstelor.🥳🎈
 
🎁🎁 Ea durează toată viață. 🎉🎉🎉
 
Ea se întoarce mereu pentru a însufleți secțiuni mari ale vieții de adult. Gaston Bachelard
act 1🎊 La 1 iunie 2021, Direcţia Generală Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului Făleşti, a readus copilăria în serviciile sociale, efectuând o vizită la Muzeul de Istorie şi Etnografie Lazăr Dubinovschi Fălești.act2
🎈🎈🎈În cadrul acestei vizite copii au avut parte de surprize din partea animatorilor membrii ai Palatului Raional De Cultură ,,Mihai Volontir” Fălești. 🥳🎈
 
Un alt grup de specialiști au adus clipe de fericire în ochii copiilor din plasament de tip rezidențial din cadrul CMAS „Nufărul Alb”, CASFC „Casa Speranței”, CASS „ProSperare”.
ȘEDINȚA CONSILIULUI RAIONAL PENTRU PROTECȚIA DREPTURILOR COPILULUI
 
 1La data de 28 mai curent, a avut loc ședința Consiliului Raional pentru Protecția Drepturilor Copilului, în cadrul căreia au fost discutate 2 întrebări ce vizează respectarea drepturilor și intereselor copiilor din raionul Fălești.
👨‍👩‍👧‍👦Ținem să mulțumim membrilor și raportorilor pentru implicarea și activism, în deosebi tinerilor, care au participat la toate ședințele CRPDC.
Activitate dedicată Zilei Internaționale a Familiei.
👨‍👩‍👧‍👦    La data de 10 mai curent, a fost organizată o activitate online de către specialiștii Centrului pentru Protecția Copilului și Familiei în parteneriat cu reprezentantul AO ,,Deschidere”, pe platforma Meet, cu genericul „ Impreuna e mai usor”, cu beneficiarii încadrați în proiectul187133295 1491086971230421 5446043665970059510 n AO Deschidere.
      În cadrul activității au participat asistenții parentali profesioniști, părinți-educatori, copii din familiile social vulnerabile, copii cu performante la invățătura.
     Copiii talentați și-au prezentat lucrările din propria creație, (lucrări în biser, lucrări în cruciuliță, pictură în creion, pictură în acuarelă, gravură în lemn și altele).
    Suntem recunoscători reprezentantilor AO ,,Deschidere” pentru că contribuie la dezvoltarea propriului potențial a copiilor talentați încadrați în proiect.
👩‍💼 Ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.
 
    La data de 28 aprilie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate. IMG20210428092308Președintele comisiei Domnul Veaceslav TAMBUR în colaborare cu membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 9 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.
În cadrul ședinței s-au discutat 1 caz cu privire la instituirea tutelei/curatelei și un caz prelungirea plasamentului de tip rezidențial.
  S-a cercetat 2 cazuri cu privire la prelungirea plasamentului în serviciul APP și 1 caz cu privire la plasamentul planificat în instituţie rezidenţială.
  Totodată, a fost discutat 3 cazuri cu privire la evaluarea anuală a competenţelor profesionale ale APP și 1 cazi de încetarea plasamentului de tip rezidenţial.
  Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.
👉 Ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.
 
✍️La data de 24 februarie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.
  IMG 0736 Membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 8 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.
    În cadrul ședinței s-au discutat 2 cazuri cu privire la prelungirea plasamentului în instituție rezidențială și 2 cazuri de încetarea plasamentului de tip rezidențial.
    S-a cercetat 2 cazuri cu privire la încetarea plasamentului în serviciul APP. Totodată, a fost discutat 2 cazuri cu privire la instituirea tutelei/curatelei.
   Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

Ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

   La data de 20 ianuarie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

   Președintele comisiei Domnul Veaceslav TAMBUR în colaborare cu membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 7 IMG 0657familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.

  În cadrul ședinței s-au discutat 3 cazuri cu privire la instituirea tutelei/curatelei și un caz prelungirea plasamentului de tip rezidențial.

IMG 0648 S-a cercetat 2 cazuri cu privire la instituirea tutelei/curatelei cu plată și 1 caz cu privire la  prelungirea plasamentului în instituție rezidențială.

 Totodată, a fost discutat 1 caz cu privire la încetarea plasamentului de tip rezidențial și 2 cazuri de încetarea plasamentului în serviciul APP și evaluarea competențelor profesionale APP.

 Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

Ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

       IMG 0619   La data de 23 decembrie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

        Președintele comisiei Domnul Veaceslav TAMBUR în colaborare cu membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 4 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.

       În cadrul ședinței s-au discutat 2 cazuri cu privire la prelungirea plasamentului de tip rezidențial.

       S-a cercetat 1 cazuri cu privire la instituirea tutelei/curatelei cu plata indemnizației și 1 caz cu privire la plasamentul planificat de tip rezedențial.

      Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

Ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

  IMG 0534 La data de 27 noiembrie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

   Președintele comisiei Domnul Veaceslav TAMBUR în colaborare cu membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 12 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.

   În cadrul ședinței s-au discutat 5 cazuri cu privire la încetarea plasamentului de tip rezidențial și un caz prelungirea plasamentului de tip rezidențial.

   S-a cercetat 2 cazuri cu privire la instituirea tutelei/curatelei cu plată și 1 caz cu privire la plasamentul planificat în serviciul APP.

  Totodată, a fost discutat 2 cazuri cu privire la evaluarea anuală a competențelor profesionale și 1 caz de prelungirea plasamentului în serviciul APP.

   Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

ȘEDINȚA COMISIEI RAIONALE PENTRU PROTECȚIA COPILULUI AFLAT ÎN DIFICULTATE
 
  IMG 0318La data de 28 octombrie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.
  Președintele comisiei Domnul Veaceslav TAMBUR în colaborare cu membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 10 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.
  În cadrul ședinței s-au discutat 3 cazuri cu prelungirea plasamentului de tip rezidențial și un caz la aprobarea activității serviciului APP.
  S-a cercetat 3 caz cu evaluarea anuală a competențelor profesionale și 1 caz cu instituirea tutelei/curatelei cu plată. Totodată, a fost discutat 1 caz de încetarea plasamentului de tip rezidențial și reintegrarea copilului în familia biologică.
  Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.
   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești